În perioada 24 iunie – 1 iulie, patru bookstagrammers controlează prețurile pe STORIA BOOKS: Dariana, Zena, Foxy și Sânziana deschid sezonul estival cu 12 cărți de citit în vacanța de vară, care beneficiază de 40% reducere!
O carte drăguță, despre șiretlicurile unei zâne care trăiește în pădure și vrea să îl alunge pe un bărbat-om, atunci când acesta încearcă să își facă o locuință în pădure. Îl consideră un dușman fioros și periculos, însă lucrurile se pot schimba. Mi-a plăcut deoarece ne învață faptul că nu trebuie să judecăm pe nimeni și să credem tot ce auzim, cât timp nu cunoaștem persoana respectivă.
Cartea cu ajutorul căreia un om obișnuit poate pătrunde în Tărâmul Zânelor, însă, dacă vei mai pleca de acolo… nu este chiar sigur. E un loc pe care îl iubești și îl urăști deopotrivă, iar personajele sunt tare surprinzătoare. O lectură pe cinste pentru această vară!
O poveste despre ce înseamnă să fii faimos pe internet. O recomand deoarece cred că ne vom regăsi cu toții în personajul principal, Eliza.
Ce poate să fie mai potrivit pentru vacanță decât o carte care spune povestea unui grup de copii care dau școala în judecată pentru că au prea multe teme? E o carte smart și amuzantă, din care înveți multe.
Cartea e plină de suspans, mister și m-a ținut cu sufletul la gură până la ultima pagină. Este potrivită pentru vacanța de vară și o recomand cu drag.
Este cartea preferată a acestui an, până acum. Povestea lui Nan, fetița care curăță hornurile bogaților în Londra victoriană, este tristă, dar și plină de speranță. Modul în care este scrisă m-a cucerit definitiv și cred că este obligatoriu de citit în vacanță sau nu.
Mi-a plăcut mult primul volum, dar pot spune cu mâna pe inimă că al doilea este mult mai mișto. Jude rămâne în continuare un model de personaj feminin puternic, dar cel mai important este că îl vedem pe Cardan în toată splendoarea lui. Nu mă refer neapărat la faptul că este mega hoț, deși nu putem nega acest adevăr, ci la faptul că este un personaj cu multe straturi interesante. Nu cred că există alt personaj care îmi transmite vibe-ul acesta de iubire și ură. Nu știi dacă vrei să-l iei la palme sau să-l săruți. Cred că lucrul acesta îmi place cel mai mult la seria asta.
Primul lucru care mi-a atras atenția a fost faptul că este o carte inspirată de un musical. Al doilea lucru a fost tematica super relevantă a cărții: cum să aparții, să rămâi autentic și să nu te simți izolat într-o lume a conectivității instante. O lume unde este ușor să devii viral și este la fel de ușor să decazi la cea mai mică greșeală.
Trebuie să menționez că această serie este una dintre preferatele mele. Devine din ce în ce mai bună cu fiecare carte. Primul volum conține tot ceea ce și-ar putea dori un iubitor de fantasy: o lume bine construită, intrigă complexă, gnomi, orci, goblini, elfi, invocatori, tot felul de ființe magice și o academie. Este o combinație între „Stăpânul Inelelor”, „Harry Potter”, „Materiile Întunecate” și are și ceva din „Pokemon”. Sună ciudat, dar vă asigur că este minunată. Intriga are un flux frumos, foarte natural, parcă simți că ești acolo lângă personaje. Vorbind de personaje, ce să zic, sunt absolut geniale!!! Trebuie să o citiți!!!
Nu este o lectură lejeră. Ești tentat să o termini într-o singură seară, să afli cât mai repede care este deznodământul, cine are dreptate și câștig de cauză, cine este cel rău și cine este cel bun. Dar pauzele sunt necesare și mai mult decât binevenite. Nu poți să treci atât de repede peste anumite capitole. Le recitești și te agăți de câteva cuvinte, punând în balanță diferențele și asemănările dintre viitorul imaginat de autoare și trecutul pe care, de cele mai multe ori, încercăm să-l uităm. Viziunea autoarei, deși este îndrăzneață și sursă pentru numeroase controverse, reflectă perfect limitele umane. Într-o lume în care femeile dețin puterea și bărbații se tem de ele, asistăm la violență și răsturnări de guverne, la răscoale, lovituri de stat și mișcări populare, la nașterea unei noi credințe și la o implementare diferită a sexismului în literatură.
Am trăit romanul, nu l-am citit. L-am adorat, m-a enervat, am plâns și am îndurat toate palmele oferite. O fată din bucăți te trezește la realitate. Te scutură și țipă la tine. Țipă să te ridici de pe scaun, să îți îndepărtezi ochii de pe telefon și să încerci. Nu contează că e un tip nou de mâncare, un alt stil de muzică sau că îți schimbi culoarea părului. Uită de reguli și de griji și nu mai transforma fiecare eșec într-un sfârșit. Transformă-l într-un început. Trăiește pentru tine, nu pentru ceilalți. Luptă pentru ceea ce îți dorești. Și citește cât mai repede această carte, ca să înțelegi și tu ce am simțit și de ce „reacționez” așa.
Credeam că o să fie o lectură amuzantă și un roman despre prietenie, iubire, fobii și coșmaruri, dar Krystal Sutherland te lovește fix când te aștepți cel mai puțin. Te sperie. Te șochează. Și încearcă să te distrugă, de parcă ești un alt punct ce trebuie să fie șters de pe lista lui Esther Solar.
O listă semidefinitivă a celor mai îngrozitoare coșmaruri este o poveste de iubire, un strigăt de ajutor, o provocare periculoasă și un joc lipsit de reguli. Este o carte tragică și înspăimântătoare, care te îndeamnă să îți privești temerile în ochi și să le trăiești. Nu să le învingi sau să le ignori. Să le trăiești. Alături de un frate speriat de întuneric, de o prietenă care refuză să vorbească și de un infractor c(h)arismatic, care îți fură inima din primul capitol.
Ne găsești în București, Sector 2, pe B-dul Pache Protopopescu, nr. 11, etaj 2, 021403.
De Luni până Vineri, între 10–18.