Rambursări și returnări

Dispoziții generale

În calitate de consumator, Clientul Storia Books are dreptul de a se retrage din contractul de vânzare încheiat la distanță, prin returnarea produselor comandate și fără nicio justificare, în termen de maximum 14 zile calendaristice de la intrarea în posesie a bunurilor comandate. Procedura de retragere din contract va fi detaliată în cadrul secțiunii cu numărul 2 din prezenta Politică – Procedura de retragere din contract.

De asemenea, în situația în care produsul prezintă neconformități, aveți posibilitatea de a-l returna către Storia Books și de a solicita vânzătorului aducerea acestuia la conformitate, fără plată, prin reparare/înlocuire/reducerea corespunzătoare a prețului, după caz, ținând cont de natura produsului sau încetarea contractului și restituirea contravalorii sale. În cazul în care consumatorul constată deficiențe ale produsului în primele 14 zile de la achiziția sa, se va dispune direct înlocuirea acestuia.

Dreptul de retur pentru neconformități va putea fi exercitat dacă lipsa de conformitate apare într-un termen de 2 ani, calculat de la livrarea bunului.

Orice intenție de retur va fi adusă la cunoștința Storia Books prin transmiterea unei solicitări la adresa de e-mail: scrie@storiabooks.ro sau prin transmiterea formularului de retragere, astfel cum acesta este prezentat mai jos.

I. Procedura de retragere din contract. Formular de retragere

În conformitate cu OUG 34/2014, Clientul care deține calitatea de consumator (persoană fizică) are dreptul să se retragă din contract, respectiv să returneze bunul comandat, în termen de 14 zile calendaristice, fără a invoca niciun motiv în acest sens.

Clientul trebuie să returneze produsele fără întârziere nejustificată și în decurs de cel mult 14 zile de la data la care acesta a comunicat decizia de retragere din contract.

Storia Books va rambursa toate sumele pe care le-a primit drept plată din partea consumatorului, mai puțin costurile livrării produsului către consumator, fără întârziere nejustificată și, în orice caz, nu mai târziu de 14 zile de la data la care coletul ajunge în depozitul Storia Books și este verificată conformitatea acestuia.

Cumpărătorul va suporta doar cheltuielile direct legate de returnarea produselor.

Rambursarea sumei aferente produselor achiziționate se realizează prin aceeași metodă de plată folosită pentru tranzacția inițială, cu excepția cazului în care clientul își dă acordul expres pentru utilizarea unei alte metode. Rambursarea sumei se realizează în urma primirii produselor returnate de către client sau a dovezii furnizate de client de trimitere a produselor.

Pentru exercitarea dreptului de retragere, consumatorul informează Storia Books cu privire la decizia de a se retrage din contract, utilizând o declarație neechivocă în acest sens. Formularul de retur poate fi descărcat accesând următorul link, iar după completare, formularul se trimite către e-mail scrie@storiabooks.ro. De asemenea, textul formularului de retur poate fi inclus direct într-un email, ca și mai jos:

Către:
Storia Books, cu sediul pe B-dul Pache Protopopescu, nr. 11, etaj 2, București Sector 2, 021403

Nume și prenume:

Telefon:

Adresa de e-mail:

Număr factură:

Număr comandă:

Data comenzii:

Cont bancar pentru returnare contravaloare comandă:

Produs/Produse returnate:

Motivul returnării produsului (opțional):

Observații/alte comentarii (opțional):

Returnarea produselor se poate efectua prin două modalități, în funcție de preferințele clientului. Astfel, pentru retururile efectuate cu Poșta Română, adresa va fi B-dul Pache Protopopescu, nr. 11, etaj 2, București Sector 2, 021403, iar pentru retururile prin curier rapid, adresa va fi aceeași.

Returul produselor cumpărate va putea avea loc fără invocarea unui motiv în acest sens. Produsele vor fi ambalate corespunzător pentru retur și vor fi însoțite de toate accesoriile și documentele aferente acestora în original, precum și de o copie a facturii/bonului de achiziție.

Returnarea unui produs în lipsa accesoriilor sale va duce la diminuarea valorii acestuia, conform celor menționate mai jos.

Nu se acceptă pentru returnare produsele care prezintă modificări fizice, lovituri, ciobiri, zgârieturi, pete, șocuri etc.

În cazul în care se constată că valoarea acestuia a fost diminuată, Storia Books va reține suma aferentă acestei diminuări.

Suma aferentă produsului va fi returnată după cum urmează:

 • Pentru comenzile achitate cu card online — prin restituire în contul din care a fost efectuată plata, dacă nu se va indica expres în scris un alt cont în care să se vireze suma supusă restituirii;
 • Pentru comenzile achitate cu OP/ramburs/Card bancar — prin virament bancar, în contul indicat de către cumpărător în scris.

În funcție de specificul produselor comercializate pe platforma www.storiabooks.ro, acestea pot fi sigilate. În funcție de starea și tipul produsului returnat, se va decide dacă rambursarea poate fi sau nu acceptată.

Toate prețurile bunurilor prezentate pe site, indiferent de specificul acestora, includ TVA și sunt prețuri finale.

Diminuarea valorii bunurilor

Cumpărătorul va fi ținut responsabil numai pentru diminuarea valorii bunurilor care rezultă din manipulări, altele decât cele necesare pentru determinarea naturii, calităților și funcționării acestora. În cazul în care bunul returnat prezintă urme de uzură, zgârieturi, lovituri, accesorii lipsă, certificate de garanție lipsă etc., consumatorul este responsabil în ceea ce privește diminuarea valorii sale.

Dacă un consumator își exercită dreptul de retragere după ce a utilizat bunurile într-o măsură care depășește limita necesară stabilirii naturii, caracteristicilor și modului de funcționare a acestora, acesta va răspunde pentru eventuala diminuare a valorii produselor.

Valoarea finală a produsului se stabilește în funcție de valoarea componentelor/elementelor ce trebuie înlocuite și a manoperei de recondiționare sau ca diferență dintre valoarea inițială a produsului nou și valoarea de revânzare a produsului folosit, dacă această operațiune este posibilă. Taxa de diminuare va fi comunicată către client la recepționarea și verificarea produselor.

Produsul returnat trebuie să fie însoțit de certificatul de garanție în original, dacă acesta este emis de producător.

Dacă produsele returnate au fost însoțite de eventuale bonusuri/cadouri, cumpărătorul este ținut să le returneze și pe acestea din urmă, odată cu produsul. În caz contrar, valoarea acestora se diminuează din valoarea returului.

Dacă s-au achiziționat mai multe produse de același fel și se dorește returul tuturor acestor produse, consumatorul se va asigura că doar unul dintre aceste produse a fost desigilat. Returul celorlalte produse se acceptă doar dacă acestea sunt sigilate.

Consumatorul nu își poate exercita dreptul de retragere pentru furnizarea de bunuri sigilate care nu pot fi returnate din motive de protecție a sănătății sau din motive de igienă și care au fost desigilate de consumator.

II. Returul produselor pentru neconformități

Având în vedere natura produselor distribuite de către Storia Books, garanția se referă în fapt la starea inițială a produselor. Astfel, la preluarea unei comenzi în eventualitatea unor erori de tipar (coperți sau conținut legate invers, pagini lipsă sau în plus etc.), în cazul pieselor lipsă sau defecte în situația jocurilor etc, clientul trebuie să verifice și să semnaleze către Storia Books neconcordanțele observate.

Consumatorul își poate exercita dreptul de retur în cazul în care produsul prezintă neconformități dacă lipsa de conformitate a acestuia apare într-un termen de 2 ani, calculat de la livrarea produsului.

În cazul în care se constată deficiențe în primele 14 de zile de la achiziția produsului, se dispune direct înlocuirea acestuia.

În urma constatării, Storia Books va înlocui produsul cu defect cu unul conform sau, în lipsa de stoc, va returna clientului sumele achitate fără alte taxe și fără costuri suplimentare pentru client.

De asemenea, produsele care ajung în stare neconformă din cauza transportului sau din alte cauze la client vor fi înlocuite în aceleași condiții.

Clientul va invoca neconformitățile de îndată și, în orice caz, în termen de cel mult 14 de zile de la data constatării neconformității prin informarea Storia Books la nr. de telefon +40 (734) 807 197 sau la adresa de e-mail scrie@storiabooks.ro.

Dreptul la garanție se pierde în cazul în care:

 • Cumpărătorul nu a respectat condițiile de utilizare, întreținere etc.;
 • Produsul a fost păstrat în condiții improprii, expus la condiții nefavorabile sau a fost manipulat defectuos;
 • În caz de deteriorare mecanică provocată prin lovirea produsului;
 • Produsul a fost modificat sau reparat în prealabil de către alte persoane decât cele autorizate.

Perioada de timp stabilită pentru înlocuirea produsului returnat nu poate depăși 15 zile calendaristice de la momentul în care vânzătorul a fost informat despre neconformitate.

Cumpărătorul nu este îndreptățit să solicite încetarea contractului dacă lipsa conformității este minoră.

Storia Books nu oferă garanție comercială pentru produsele comercializate prin intermediul platformei storiabooks.ro.

În caz de neconformitate a jocurilor achiziționate de pe site-ul web storiabooks.ro, se va proceda la înlocuirea produsului. Dacă înlocuirea nu este posibilă, cum ar fi, dar fără a se limita la lipsa stocului, clientului îi vor fi rambursate sumele achitate pentru acel produs.

Responsabilitatea asupra defecțiunilor revine în sarcina importatorului/distribuitorului.

Cărțile electronice îndeplinesc cerințele de conformitate dacă:

 • respectă descrierea, cantitatea și calitatea și deține funcționalitatea, compatibilitatea, interoperabilitatea și alte caracteristici prevăzute în contract;
 • sunt furnizate împreună cu toate accesoriile, toate instrucțiunile, inclusiv de instalare, și cu toate serviciile de asistență pentru clienți, conform contractului;
 • corespund scopului special pentru care consumatorul le solicită, pe care clientul l-a adus la cunoștința Storia Books cel târziu în momentul încheierii contractului și pe care comerciantul l-a acceptat;
 • sunt furnizate cu actualizări conform dispozițiilor contractului;
 • corespund scopurilor pentru care s-ar utiliza în mod normal cărțile electronice de același tip;
 • respectă cantitatea și dețin calitățile și caracteristicile de performanță;
 • dacă este cazul, sunt furnizate împreună cu orice accesorii și instrucțiuni pe care utilizatorul se poate aștepta în mod rezonabil să le primească;
 • sunt în conformitate cu orice versiune de testare sau prezentare a conținutului digital sau a serviciului digital pusă la dispoziție de Storia Books înainte de încheierea contractului.

Clientul are responsabilitatea de a verifica compatibilitatea formatelor electronice disponibile pe storiabooks.ro cu dispozitivul deținut. Cărțile în format electronic securizate nu se pot converti în alte formate. Storia Books nu poate returna, converti sau pune la dispoziția clientului alte formate decât cele achiziționate de către client și existente pe site în momentul tranzacției.

Cărțile în format digital securizate, în formatele PDF și EPUB, distribuite de către Storia Books pot fi accesate doar prin intermediul platformei software Adobe Digital Editions. Înainte de accesarea cărților în format digital este obligatorie autorizarea Adobe Digital Editions cu un cont Adobe. În caz contrar, cărțile accesate chiar și o singură dată pe un dispozitiv neautorizat se pot citi exclusiv pe acel dispozitiv. Mai mult, în cazul în care o carte electronică a fost deschisă cu Adobe Digital Editions neautorizat, iar ulterior se face autorizarea, cartea/cărțile descărcate și accesibile înainte de autorizare vor deveni indisponibile. În această situație, Storia Books nu va restitui contravaloarea ebook-ului și nici nu va retrimite o altă copie a cărții digitale într-o variantă la care nu s-a aplicat încă licența unui utilizator.

III. Informații necesare pentru retur

Pentru a beneficia de garanția de conformitate a produselor, cumpărătorul trebuie să notifice lipsa de conformitate către prestator prin completarea formularului de contact, prin transmiterea solicitării la adresa de e-mail: scrie@storiabooks.ro, sau prin contactarea vânzătorului la nr. de telefon: +40 (734) 807 197‬.

Returnarea produselor se va efectua conform celor de mai jos. Articolele returnate către vânzător fără a solicita în prealabil o returnare nu vor fi acceptate.

Produsul va fi trimis la adresa: B-dul Pache Protopopescu, nr. 11, etaj 2, București Sector 2, 021403.

Detalii contact:

• Telefon: +40 (734) 807 197‬
• E-mail: scrie@storiabooks.ro

Expeditorul răspunde atât cu privire la corectitudinea datelor înscrise pe documentul de transport (AWB), cât și de ambalarea corespunzătoare a coletelor conținând produsele returnate.

Coletele trimise de către expeditor trebuie să fie ambalate într-un mod care să protejeze produsul de factorii ce pot duce la deteriorarea acestuia pe toată durata transportului (se recomandă folosirea elementelor de siguranță, ex.: poliester, carton, folie cu bule de aer, etc.). De asemenea, se recomandă ambalarea coletului astfel încât să corespundă greutății, formei și naturii conținutului, cât și modului și duratei transportului. Ambalajul trebuie să protejeze conținutul astfel încât să nu poată fi deteriorat prin presiune sau manipulări succesive, putând fi, după caz, constituit din cutii de carton, placaj, lemn, plastic umplut cu polistiren, etc.