Cath Crowley: Cuvinte în albastru intens, o analiză a durerii

Interviu cu autoarea “Cuvinte în albastru intens” și “Graffiti Moon”, de Sandra Deaconu

“Cuvinte în albastru intens”, cel mai recent roman al autoarei australiene Cath Crowley publicat la Storia Books, ne vorbește despre speranță și iubirea pentru cărți, pentru familie, pentru tot ce este frumos. Așa cum spune chiar autoarea, într-un interviu pentru blogul #storiabooks, “Cuvinte în albastru intens” este o analiză a durerii, inclusiv a ei, dar și un memento al faptului că viața merge mai departe.

 

Consider că autorii lasă fragmente din ei în cărțile pe care le scriu. Care dintre romanele tale te cuprinde cel mai mult?

 

Interesantă întrebare. Cred că partea din mine pe care am lăsat-o în “Cuvinte în albastru intens” mă reprezintă cel mai mult. De fapt, în timp ce scriam această carte, prietenii mei au simțit că îi neglijez. Totodată, romanul dezvăluie ce am simțit când tatăl meu a murit. Mi-am lăsat dragostea pentru el în acele pagini.

 

Ai putea să descrii atât cărțile tale, cât și pe tine, într-un singur cuvânt?

 

Pline de speranță.

 

În “Cuvinte în albastru intens” vorbești despre puterea cuvintelor. Dacă ai putea da un sfat întregii omeniri, care ar fi acela?

 

Fiți buni.

 

Știu că predai scrierea creativă. Ai vreun sfat pentru cei care vor să își facă vorbele cunoscute?

 

Sfatul meu – iar acum vorbesc doar în numele meu – este să citiți cât puteți de mult și scrieți cât puteți de mult. Luați aminte la lume. Fiți curioși. Și rețineți că scrisul este un joc de lungă durată – poate dura întreaga viață să devii bun la scris, dar este în regulă. Tu lucrează în continuare la meșteșugul tău!

 

 

Cărțile sunt ca sufletele. Ne intersectăm cu multe de-a lungul vieții, dar doar una rămâne cu noi și aduce pace în inimile noastre. Ți-ai întâlnit cartea pereche?

 

Minunată întrebare. Cartea mea pereche este Jane Eyre, de Charlotte Brontë.

Cath Crowley