Surprize editoriale în prima parte a anului 2018

În prima parte a anului 2018, Storia Books vă pregătește mai multe surprize editoriale. De la The Cruel Prince, de Holly Black, autoarea unora dintre cele mai vândute titluri fantasy pentru copii și adolescenți, până la mult premiata The Power, de Naomi Alderman, care se regăsește pe lista The New York Times a celor mai bune zece cărți ale anului 2017.

Iată câteva dintre titlurile care vor apărea la Storia Books în 2018:

Words in Deep Blue

de Cath Crowley, autoarea Graffiti Moon

O frumoasă poveste de dragoste pentru fanii Jandy Nelson și ai Nicolei Yoon: doi adolescenți își regăsesc drumul unul către celălalt într-o librărie plină de secrete, pasiuni, durere, speranță și scrisori ascunse între paginile cărților.

Premii:

  • Gold Inky Award (2017)
  • Prime Minister’s Literary Award for Young Adult Fiction Winner (2017)
  • Pe lista Amazon a Best Books of 2017

„Originală, înțeleaptă și esențială… această poveste de dragoste este o odă a cuvintelor și a vieții.” —Kirkus Reviews, starred review 

Words In Deep Blue este scrisă superb. Brodată cu umor și expresivitate, tragedie și fericire, această poveste îți va rupe sufletul și ți-l va lipi la loc.” —Emma Mills, author of First & Then and This Adventure Ends 

Eliza and Her Monsters

de Francesca Zappia

În lumea reală, Eliza Mirk este timidă, ciudată, deșteaptă și lipsită de prieteni. Online, Eliza este LadyConstellation, anonima creatoare a unui webcomic foarte popular numit Monstrous Sea. Cu milioane de fani în toată lumea, varianta online a Elizei este populară. Ea nu își poate imagina că ar putea să se bucure de lumea reală în aceeași măsură în care își iubește comunitatea online. Apoi, Wallace Warland se transferă la școala ei, iar Eliza începe să se întrebe dacă nu cumva viața offline s-ar putea să merite. Dar atunci când secretul ei se află, în mod accidental, tot ce a construit – povestea ei, relația ei cu Wallace, echilibrul ei – încep să se clatine.

„O scrisoare de dragoste pentru fandom, prietenie, poveștile care ne modelează, Eliza and Her Monsters este absolut magică.” Marieke Nijkamp, autoarea This Is Where It Ends

Asking for It

de Louise O’Neill

Emma O’Donovan are 18 ani, e frumoasă și neînfricată. Este începutul verii în liniștitul orășel irlandez în care locuiește și în seara asta ea și prietenele sunt îmbrăcate spectaculos. Toată lumea este la petrecere, iar toți ochii sunt ațintiți pe Emma. În dimineața următoare părinții o găsesc inconștientă pe treptele casei. Nu își poate aminti nimic din ce s-a întâmplat în noaptea precedentă, dar cineva a postat poze cu ea pe un cont de Facebook numit „Easy Emma” – poze pe care nu le va putea uita vreodată. Pe măsură ce pozele devin virale, iar poliția demarează o investigație, presa preia subiectul, iar vecinii se împart în tabere și oameni din toate colțurile țării sunt interesați de povestea ei. Cu toții au de spus ceva despre Emma.

„Povestea puternică scrisă de O’Neill dezgroapă întrebări despre cultura violului. Întrebări farte grele, dar esențiale.” School Library Journal Starred Review

The Cruel Prince

de Holly Black

Universal Pictures va transforma The Cruel Prince într-un film.

„Bineînțeles că vreau să fiu ca ei. Sunt frumoși precum lamele trecute printr-un foc divin. Vor trăi pentru totdeauna. Iar Cardan este chiar mai frumos decât restul. Îl urăsc mai mult decât pe ceilalți. Îl urăsc atât de mult încât atunci când mă uit la el, abia mai pot să respir.”

„Am nevoie de titlul doi din serie imediat. Holly este The Faerie Queen.” Victoria Aveyard, autoarea  seriei The Red Queen

„Jude, care se chinuie într-o lume pe care o iubește și o urăște în același timp și preferă să fie puternică și în siguranță decât să fie bună, este o naratoare convingătoare. Indiferent de ceea ce caută cititorul – acțiune care să îl țină cu sufletul la gură, poveste de dragoste mortală, trădare, complexitate morală – această carte este o cursă pe cinste.” —Booklist

Inchizitorul

titlul al doilea din seria Invocatorul, de Taran Matharu

New York Times Bestseller

Şi mai mulți demoni, bătălii epice și lupte pe viață și pe moarte în cel al doilea titlu din seria  Invocatorul.

Judecat pentru o crimă pe care nu a comis-o, Fletcher trebuie să confrunte Inchiziția care îi va hotărâ viitorul – procesul este istovitor, condus de cei care ar face orice să îl vadă suferind și bântuit de fantome din trecutul său dureros.

Ash Princess

de Laura Sebastian

Theodosia avea șase ani atunci când țara i-a fost invadată, iar mama ei, Regina Flăcării și a Furiei, a fost omorâtă în fața ochilor ei. Zece ani mai târziu, Theo a învățat să surpraviețuiască abuzurilor  Kaiserului și ale membrilor curții lui, care o ridiculizează numind-o Prințesă a cenușii. Se preface că e naivă, iar atunci când nu îndură pedepse brutale, își blochează orice gând în afară de unul: Fă-i pe plac Kaiserului, iar el va avea grijă să te țină în siguranță.

Pusă în fața unor alegeri imposibile și incapabilă să se încreadă în cei pe care îi are alături, Theo va trebuie să hotărască cât de departe este dispusă să meargă pentru a-și salva propriul popor și cât de mult trebuie să sacrifice ca să devină regină.

The Power

de Noemi Alderman

Premii:

  • Câștigătoare a prestigiosul trofeu literar Baileys Women’s Prize for Fiction 2017
  • Inclusă în lista New York Times’s Cele mai bune zece cărți din 2017
  • Los Angeles Times Cea mai bună carte din 2017
  • Pe lista Amazon Best Books of 2017
  • Foyles’ Fiction Book of The Year

The Power va fi transformată într-un serial de televiziune, a carui scenaristă va fi Naomi Alderman.

Cum ar arăta o lume în care bărbaților le-ar fi frică de femei? 

The Power este Povestea Slujitoarei a erei noastre.” —Ron Charles, Washington Post

„Electrică! Şocantă! O să vă dea pe spate! Apoi veți regândi totul, de două ori.” —Margaret Atwood, autoare „Povestea cameristei”

Class Action

de Steven B. Frank

Destul cu temele!

Asta îi spune Sam Warren, elev în clasa a șasea, urcat pe cu picioarele pe bancă, profesorului său. S-a săturat de temele nesfârșite, care îi ocupă tot timpul liber și nu îl lasă să se bucure de copilărie. Suspendat în urma protestului său, Sam se decide să riposteze.

Cu o echipă formată din colegi și coordonată de vecinul său, domnul Kalman, un avocat ieșit la pensie, Sam cheamă în instanță Inspectoratul Şcolar din Los Angeles, printr-un proces colectiv intentat în numele tuturor elevilor din oraș. Motivul: temele sunt neconstituționale. Lupta va eșua lamentabil sau Sam va fi eroul care va salva copilăria?

Begone the Raggedy Witches

The Wild Magic Trilogy, de Celine Kiernan

De la multi-premiata autoare irlandeză Celine Kiernan vom avea parte de o aventură dark fantasy despre un grup de vrăjitoare zdrențăroase și nemilioase.

„Răspundul Irlandei la JK Rowling.” —Sunday Independent