O listă semidefinitivă a celor mai îngrozitoare coșmaruri

  • Titlul original: A Semi-Definitive List of Worst Nightmares
  • Traducător: Irina Stoica
  • Recomandată: 14+ ani
  • Suport: 352 pagini, paperback
  • ISBN: 978-606-94622-9-4

39,00 lei TVA inclus

Stoc epuizat

«În fiecare duminică, pentru un an de zile, spusese Jonah la lac. Cincizeci de frici. Cincizeci de săptămâni. Cincizeci de videoclipuri. Cincizeci de șanse să te întâlnești personal cu Moartea și să o rogi să ridice blestemul.» Esther a luat telefonul și i-a trimis un mesaj din numai trei cuvinte: Ne vedem duminică.”

O poveste amuzantă, despre doi outsideri care își înfruntă, rând pe rând, cele mai mai temeri legate de viață și dragoste.

De când bunicul lui Esther Solar s-a întâlnit cu Moartea, toți cei din familia ei au fost blestemați să aibă o frică teribilă. Tatăl lui Esther suferă de agorafobie și nu a mai ieșit din pivniță de șase ani, fratele ei geamăn nu poate sta pe întuneric, iar pe mama lor o înspăimântă ghinionul. Membrii familie Solar sunt chinuiți de fricile lor și, după cum spune blestemul, le este dat să moară din cauza acestora.

Esther încă nu știe care este cea mai mare frică a ei (și nici nu vrea să știe), o realizare la care ajunge evitând aproape orice. Lifturile, spațiile înguste, tunsorile, păianjenii, păpușile, oglinzile și multe alte fobii cărora le ține socoteala în lista ei semidefinitivă a celor mai îngrozitoare coșmaruri.

La un moment dat, Esther este jefuită de Jonah Smallwood, un fost coleg de clasă din școala primară. În afară de telefon, bani și o pungă de jeleuri colorate pe care o păstra pentru mai târziu, Jonah îi fură și lista de frici. În ciuda acestui incident, Esther și Jonah devin prieteni, iar el propune o provocare: în încercarea de a rupe blestemul care îi distruge familia, se vor întâlni în fiecare duminică a ultimului an de liceu, ca să treacă împreună prin listă și să înfrunte o frică după alta, înclusiv una pe care Esther nu a luat-o în calcul: iubirea.

Recenzii editoriale

„O carte fermecătoare... Imaginația debordantă a lui Sutherland transformă această carte într-o adevărată imersiune în complexitățile relațiilor de familie, de prietenie și de trecut personal... O privire proaspătă și captivantă asupra bolii mintale.” — Kirkus Reviews

„O poveste pesimist de ironică, despre o familie excentrică și disfuncțională.” — Publishers Weekly

„Negru, magic și amuzant; un roman neobișnuit și coerent, despre frică, depresie și obsesie a morții.” — Booklist

„O confruntare misterioasă cu boala mintală care pare reală.” — Bustle