Dragonul cu inima de ciocolată

  • Titlul original: The Dragon with a Chocolate Heart
  • Traducător: Cosmin Maricari
  • Suport: 336 pagini, paperback
  • ISBN: 978-606-94251-9-0
  • Serie: Inima de ciocolată

35,00 lei TVA inclus

Stoc epuizat

Dragonul cu inima de ciocolată este povestea lui Aveturine, o „dragoniță” care este transformată în fată de un vrăjitor al mâncării. Cu toate acestea, în sufletul ei deopotrivă feroce și adorabil, rămâne un dragon adevărat. O combinație încântătoare și delicioasă de magie condimentată cu aventură și o inimă dulce și caldă precum ciocolata topită.

Aventurine nu este genul de dragon care să reziste prea mult timp în peștera din munte, în care locuiește familia sa. Părinții ei spun că este prea tânără ca să zboare de una singură, dar ea se simte feroce și curajoasă. În plus, se consideră pregătită să dovedească acest lucru capturând cea mai periculoasă pradă dintre toate: un om.

Însă când omul prins o convinge să bea ciocolată caldă vrăjită, Aventurine se transformă într-un pui de om, într-o o fetiță pricăjită, de doar 12 ani, cu dinții mici și tociți, care nu poate să sufle foc și care nu mai are gheare pe care să le folosească în luptă. Cu toate acestea, Aventurine rămâne cea mai feroce creatură din munți și își găsește adevărata pasiune: ciocolata. Tot ce trebuie să facă este să învețe să meargă pe două picioare până la orașul oamenilor, ca să devină ucenic (cuvânt de care nu are habar) într-o ciocolaterie (cuvânt care sună delicios). Este sigură că astfel va cuceri imediat lumea cea nouă.

Sălbatică și nesăbuită, tânăra Aventurine face ravagii în orașul oamenilor și are surpriza să găsească o prietenă adevărată, dar și trădare, înșelăciune, ciocolată delicioasă și o revelație neașteptată despre ce înseamnă să fii deopotrivă om și dragon.

Recenzii editoriale

„Stephanie Burgis a creat un personaj impulsiv, cu un temperament demn de sufletul său de dragon... Cititorii vor urmări cu sufletul la gură pățaniile prin care trece Aventurine în această carte plină de culoare. O poveste atractivă pentru fanii tineri ai genului fantasy.”—Booklist