Cu temele în instanță

  • Titlul original: Class Action
  • Traducător: Anca Zaharia
  • Suport: 320 pagini, paperback
  • ISBN: 978-606-94493-7-0

28,00 lei TVA inclus

FĂRĂ TEME!

Asta îi spune Sam Warren, un elev de clasa a VII-a, profesorului său, în timp ce se ridică în picioare pe bancă. S-a săturat să aibă sarcini peste sarcini, de când ajunge acasă și până se duce să se culce. Organizează un protest și, din cauză că este sancționat, Sam decide să riposteze. Îl recrutează pe domnul Kalman, vecinul său mai în vârstă, un avocat ieșit la pensie, și îl roagă să îl ajute să înainteze o acțiune colectivă din partea tuturor elevilor din Los Angeles. Argumentul lor? Tema este neconstituțională.

Cu ajutorul unei echipe cam bizare – adică Alistair, care aspiră să devină masterchef, Catalina, o tipă pricepută la cifre, Jaesang, sportivul, rebela Sadie, sora lui mai mare, și Sean, iubitul ei, un tip bun la tehnologie –, Sam își prezintă cazul în fața Curții Federale. Învață lucruri despre sistemul judiciar, drepturile copiilor și cele constituționale.

În plus, învață că, indiferent de câte ori ești doborât, există mereu posibilitatea să faci apel… până când cei nouă judecători au ultimul cuvânt.

Se va sfârși căutarea lui Sam cu un eșec sau va fi eroul care salvează copilăria odată pentru totdeauna?

Recenzii editoriale

„Îmi place școala. Învățăm multe acolo. Dar când ajung acasă, în sfârșit, ultimul lucru pe care vreau să îl fac este ceva pentru școală. Vreau să alerg, să cânt la pian, să-mi văd prietenii. Vreau să desenez și să construiesc o căsuță în copac și să învăț ceea ce vreau să învăț. Cum a făcut Steve Jobs când era copil. Cum au făcut Benjamin Franklin și Bill Gates și Herbie Hancock când erau copii.”

„Domnule judecător-șef, cu voia Curții, aveți puterea de a face o schimbare majoră în viețile tinerilor de azi. Dați-ne înapoi copilăria. Dați-ne libertatea de a ne urma propriile interese, să fim iar curioși, să visăm și să avem timp de petrecut cu prietenii noștri, cu părinții și bunicii, cu frații și surorile mai mici.”